28 Jun

Jag läste precis en rolig jämförelse i dagens nyheter som jag tycker på ett bra sätt illustrerar hur skillnaderna som finns i vårt land, mellan olika geografiska områden. Journalisten utgick ifrån att han hade fyra miljoner att köpa ett hus eller lägenhet för och sedan tittade han hur stort hus han kunde få för den summan i olika delar av Sverige.

Absolut dyrast visade det sig naturligtvis vara i Stockholms innerstad. Där får man för knappt fyra miljoner en lägenhet på ungefär 60 kvadratmeter i Vasastan (läs den här roliga texten). Men om istället kan tänka sig att bo ute på landet så kan man få en kursgård på ungefär 400 kvadratmeter vid siljan strand. Det är stora skillnader måste man ju ändå säga. 7de19b1a4eabe8c427b82c7b710897d0 images-215

Men det var inte enbart det som jag reagerade på i detta sammanhang. Jag började också direkt att tänka på hur omöjligt det måste vara för alla ungdomar att få en bra bostad i Stockholm. Hur ska de få ihop ens till handpenning för en fyramiljonerslägenhet? Man kan ju inte låna så mycket hos www.folkia.se direkt. Enda möjligheten är om man har rika föräldrar, och det har ju långt ifrån alla.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: