The world of Steven Levitt

30 Jun

För några år sedan kom en fantastisk bok ut som var skriven av Steven Levitt och Stephen Dubner och hade namnet ”Freakonomics”. Levitt är betraktad som en av de främsta ekonomerna i världen, och är framförallt känd för att på ett förbluffande enkelt sätt kunna härleda och bevisa de mest komplexa problemen. Bokens enkla prosa gjorde den otroligt lättläst, och tack vare det nådde Freakonomics ut till en bred massa av läsare som annars aldrig intresserar sig för ekonomisk litteratur.

I klippet som jag bifogar ovan så redogör Levitt för ett avsnitt i boken. Där går han igenom ekonomin för crack-langare. Genom noggran rapportering kan han beräkna timlön för en sådan och får därför svaret på varför så många av dem bor hemma hos sina mammor: de tjänar otroligt dåligt. Endast de i den absoluta toppen tjänar pengar överhuvudtaget.

Apropå pengar, så fick blev jag tvungen att hjälpa min lillasyster igår genom att föra över pengar till hennes bankkonto. Hon hade nämligen lånat pengar hos smsfinans.se och hade problem med återbetalningen. När ska systra mi växa upp?

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: