Ett känsligt samhälle

11 Apr

Godmorgon!
Jag sitter och läppjar en kopp kaffe den sista arbetsmorgonen denna vecka framför nätupplagan av Aftonbladet. Jag läste precis en artikel om att Swedbanks kunder inte kunnat använda deras betalkort under ganska många timmar. Korten har alltså inte fungerat varken i affärerna, på nätet eller i uttagsmaskinerna.

Jag kan förstå att det ställer till stora problem för deras kunder. Särskilt för dem som ska göra större köp som resor och bilar. I vanliga fall då det krisar på pengafronten brukar ett snabblånsalternativ vara lösningen. Denna gång går det enbart om du har ett annat konto utanför Swedbank. Många av oss anväder flera olika banker fast den större summa ligger på en bank. Det är sällan det är fördelat 50-50. Däremot blir jag lite konfunderad över dem som inte har mat hemma så att de klarar sig ett dygn ens. Ett paket makaroner brukar väl finnas?
lmn

Bankerna har länge strävat efter det kontantlösa samhället. När detta inträffar ser vi att det fortfarande är en lång väg kvar och hur känsligt systemet är. Datafel kan alltid inträffa men de måste ha betydligt bättre backup vid eventuella haverier. Det är helt oacceptabelt för kunderna att vänta så länge utan pengar. Folk på resande fot blir fast och utan mat och husrum.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: