Ett VM för alla?

17 Jun

VM har startat och det mesta som stått i tidningarna då det gäller den ekonomiska biten har varit negativt. Brasilien som lovat innan byggandet av arenorna startade att de inte skulle finansieras med skattemedel kunde inte hålla detta. Av dessa pengar är det lite som kommit brasilanarna själva till nytta. Några vägar har bättrats på men det är i stort sett allt.

Biljetterpriserna är så dyra så få har råd att gå och se matcherna. På några av arenorna kommer enbart ett fåtal matcher spelas efter VM. Driftkostnaderna är nämligen så höga att det inte kommer att vara lönsamt att spela matcher där. Klassklyftorna är enorma i Brasililen och överklassen klarar inte av fylla dessa megaarenor på egen hand.

Fast visst finns det positiva saker med VM. Hotellägarna och butikerna får såklart en uppsving då turister och journalister från hela världen kommer för att njuta av VM-festen. Visst har journalister en uppgift att skriva om sanningen men ibland borde de inte enbart fokusera på negativiteten. Jag har nämligen inte ännu läst en positiv artikel om VM. Synd, för jag är övertygad om att Brasilien skulle gynnas långsiktigt av den reklam VM medför om de visar upp det varma folket, de vackra stränderna och den rika kulturen. Nu är det poliser, fattigdom och dyra arenor som det rapporteras om istället.
riofotboll

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: