Sugen på att flytta?

11 Jul

Är du på jakt efter en ny bostad?
Om så är fallet bör du verkligen läsa detta inlägg. Det kommer nämligen allt mer höjda röster om att det ska bli amorteringskrav. Idag är det många som knappt amorterar något alls utan enbart betalar räntan på lånet.

Framförallt Anders Borg vill se att vi svenskar amorterar mer men även socialdemokraterna är för förslaget. Detta kan få många följder för bostadsmarknaden. Det är inte enbart de nya bolånen som eventuellt ändras även de som redan har ett lån kan komma att få ändrade villkor. Det finns några scenarion som kan tänkas uppstå om amorteringskraven blir verklighet. Bostadspriserna faller, folk har inte råd att bo kvar och tvingas att flytta. Även den svenska levnadstandarden kan minska, det till följd av att allt större delar av inkomsten går till boendet.

Problemet som har uppstått är många år av lån till låg ränta där folk inte har betalat av något på det faktiska lånet. På stora lån finns idag redan amorteringskrav så det är framförallt de med lägre inkomster och som redan idag lever på gränsen av vad ekonomin klarar av som kommer drabbas.

Det är såklart framförallt de nya bolånen som det talas om så det kanske är dags att ta tag i flyttartagen redan nu?
ggjh

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: