Nya oljefyndigheter

28 Sep

Ryssland har hittat nya oljefyndigheter och enligt nyheterna är det enorma mängder. Fast alla jublar inte. Det är på Arktis som oljan har hittas och många fruktar att om något går fel så kommer det att påverka djurlivet mer än någonsin. Amerikanarna är inte heller så glada. Inte på grund av att det är ryssarna som hittat oljan utan snarare att de har en blockad mot Ryssland sedan Ukraina krisen och kan isåfall inte handla oljan.

Oljan har på senare tid varit mycket i fokus eftersom den ständigt minskar. Alla länder är i stort sett beroende av oljan och många fruktar vad som händer när den tar slut. Tänk er en bilmotor hur månnga delar i den som är beroende av olja. Oljan används för att smörja de olika bildelarna. Det är kugghjul och ja jag vet inte allt. Jag är inte en mekaniker men det finns mera bildelar här som ni kan kika på och få en insikt i hur många det finns. Det är inte så lätt att byta ut oljan. Vi tänker oss oljetorn som sprutar ut olja men på senare tid så silar vi sand på vissa ställen för att kunna utvinna olja.

Det är såklart inte bara bilindustrin som påverkas om oljan tar slut men det är nog det första du som privatperson skulle drabbas av först.
bcfbc

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: