Mikrolånens uppkomst

21 Nov

Mikrolånen är idag kända över hela världen. De har funnits ganska lång tid men det var först 2006 som hela världen fick upp ögonen för dessa lån. 2006 tilldelades nämligen Muhammad Yunus Nobels fredspris tillsammans med Grameen Bank i Bangladesh för deras arbete med mikrolån.

Ett mikrolån är ett litet lån som ges utan säkerhet. Detta gör stor skillnad för dem som lever under fattiga förhållanden i U-länder. Nu fick de möjlighet att låna pengar för att investera och skapa en affärverksamhet. De tillhör en kategori som inte anses tillräckligt kreditvänliga av de flesta banker och de små lånen gjorde skillnad. Framförallt för kvinnor på landsbygden, men även i städerna kunde kvinnor få ett eget kapital för att satsa i en symaskin för att sy kläder exempelvis.

Mikrolånen har moderinserats och anpassats även till industriländerna. Det går fort att låna pengar och det är en enkel hantering något som passar ett hektiskt samhälle. Mikrolånens popularitet ökar ständigt just för att de är så lättillgängliga och enkla att få.
sjsssss

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: