Peter Wallenberg

19 Jan

En stor ekonomiprofil dog idag. Peter Wallenberg är det jag skriver om. Han har betytt mycket för den svenska ekonomin. Inte lika mycket som sin legendariske far men Peter har minst sagt lagt grunden till det rådande företagsklimat vi har i Sverige på både gott och ont.

Kanske är det inte så konstigt att han blev så djärv med tanke på att hans far inte ansåg honom lika kapabel att leda Wallenbergkoncernen som sin storebror. Genom Peter Wallenbergs ekonomiska karriär går det en röd tråd att våga spela högt.

Personligen tycker jag att han har fått oförtjänt mycket kritik genom åren. Okej, viss kritik är befogad. Fast det är faktiskt så att vågar man inte så finns det ingen chans att vinna heller.

En av de riktigt stora ekonomiska profilerna är alltså borta. Det är svårt för nya giganter att visa framfötterna på samma sätt idag. Han var den sista från sin epok men hans arbete lever så klart vidare. Hans död har rapporterats i flera internationella tidningar, här är bland annat the Wall streets Journals artikel.
pw

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: