Vad är bostaden värd?

16 Sep

Bostadsmarknaden är ett väldigt intressant område när det gäller ekonomi. Det går aldrig att sia om hur ett bostadsområde kommer att utveckla sig.

Värdet på bostaden är beroende av vart i landet det ligger. Skåne är exempelvis mer eftertraktat än norrlands inland. Det bli såklart avgörande för priset. Sedan så är sjötomter ofta dyrare för vi uppskattar havet och vatten. En annan viktig faktor är närheten till staden. Folk behöver arbeta och jobben ligger ofta inne i city.

Innerstadslägenheter är kanske de dyraste. Jag var inne på Landgren och kikade på deras utbud fastigheter. De har många objekt och det syns ju stor skillnad på kvadratmeterpriser om det är en gammal lägenhet med högt i tak eller en som ser ut att vara skapad till miljonprojektet.

Området i sig påverkar även det priset. De finns områden som anses finare att bo på än andra.

Bostadspriserna svänger mellan åren. Över en tioårs period så blir det generellt sett dyrare. Fast det kan som sagt finnas faktorer som istället sänker priserna. Exempelvis om en fabrik slår upp dörrarna och skymmer havet!

Vill du veta vad din bostad är värd vid eventuell försäljning, arv eller andra orsaker så erbjuds det gratis husvärdering.
gygy

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: