En het bostadsmarknad

8 Okt

Det har varit mycket skriverier om bostadsmarknaden på senaste tiden. Bostadspriserna har fördubblats över hela landet. Det spelar ingen roll om det är en fastighetsmäklare i Luleå eller Malmö, priserna har stigit. Anledningen är att det har byggts alldeles för få lägenheter och bostäder. Det finns såklart en stor omsättning på bostäder fortfarande. Det har varit billigt att låna vilket också har lett till de ökade bostadspriserna.

Ett alternativ har varit för människor att själva bygga. Att köpa en tomt och sedan bygga har visat sig varit mer förmånligt än att köpa en befintlig villa. Nackdelen med det är givevis läget. Centrala områden i staden är eftertrakttade och där finns det redan bostäder, det går helt enklet inte att bygga nytt. Det här gäller över hela landet.

Vi urbaniseras allt mer och flyttar till städer. Det behöver inte vara till de tre storstadsregionera utan till den staden som ligger nära hemtrakten. Sedan finns det folk som även drömmer om ett liv med bättre livskvalité än vad staden kan erbjuda. Du får betydligt mer för pengarna i Luleå exempelvis än vad du får i Malmö. Dessutom är det alltid nära till naturen. Fiske, fjäll och norrsken. Det är dyrt att köpa bostad men det går fortfarande att fynda. Tipset är att undviak de tre största städerna i möjligaste mån. Då är det lätt att hitta drömboendet för en liten mindre summa.
shhshs

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: